Key details

Project Scope: New Office Extension for BUUK in Woolpit
Client: BUUK
Architect: Wincer Kievenaar Architects
Contractor: Barnes Construction

Key features

  • The new steel frame is designed to cantilever over the awkward form of the existing building to save disruption during the build and allow the business to function as normal for as long as possible
  • Sections of the steel frame were designed to cantilever as deep trusses
  • Foundations were designed to mitigate against sulphate attack beneath the ground
  • Suspended precast ground floor slabs
  • Composite first floor construction
  • Superstructures were also appointed as the retained consultant Engineer by the client to ensure the works were completed to the employers requirements

If you have an upcoming project that you would like to work
with Superstructures on, please contact us today.